Site Overlay

SAPER LOCK® αυτασφαλιζόμενα περικόχλια

Gallery

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

  • Προδιαγραφές προϊόντος
  • Χαρακτηριστικά
  • Τρόπος εγκατάστασης

Τα αυτασφαλιζόμενα περικόχλια SAPER LOCK®
αυξάνουν την αξιοπιστία των κοχλιωτών συνδέσεων. Όταν υποβάλλονται σε δυναμική
φόρτιση, οι κοχλιωτές συνδέσεις ενδέχεται να αποτύχουν, με αποτέλεσμα την σφάλμα των
συνδέσεων. Το SAPER LOCK® αποτρέπει αποτελεσματικά αυτό, ακόμη και σε έντονους κραδασμούς.

Το αυτασφαλιζόμενο περικόχλιο SAPER αποτελείται από ένα σώμα με ένα εσωτερικό ελατήριο. Ο σχεδιασμός των παξιμαδιών είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε το ελατήριο να εισάγεται στη ρίζα του σπειρώματος, να ασφαλίζει και να κρατάει το μπουλόνι. Αυτό εμποδίζει το περαιτέρω ξεβίδωμα.
Τα αυτασφαλιζόμενα περικόχλια SAPER SAPER LOCK® είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για εφαρμογές στις οποίες το κλείδωμα ασφάλειας της βίδας είναι πολύ σημαντικό. Σε αντίθεση με άλλους βιδωτούς μηχανισμούς κλειδώματος, τα περικόχλια SAPER LOCK® μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πλήρεις αντι-περιστροφικές κλειδαριές, ως μηχανισμοί ασφάλισης και ως στοιχεία ελέγχου. Αυτό συμβαίνει ανεξάρτητα από τη δύναμη της προφόρτισης και της σκληρότητας των εξαρτημάτων που βιδώνονται μαζί.

Αρχή συναρμολόγησης και λειτουργίας
Το καινοτόμο αυτασφαλιζόμενο περικόχλιο SAPER LOCK® διαθέτει ελατήριο ανοξείδωτου χάλυβα, ενσωματωμένο στο σώμα του περικοχλίου. Καθώς το περικόχλιο βιδώνεται, το ελατήριο διευρύνεται, ενσωματώνοντας στο σώμα του περικοχλίου σχεδόν χωρίς τριβή. Σε αντίθεση με τα συμβατικά παξιμάδια σύσφιξης, αυτό κάνει την εγκατάσταση εύκολη επειδή το ελατήριο δεν δημιουργεί πρόσθετη ροπή τριβής. Το παξιμάδι δεν φθείρεται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά.

Το ελατήριο είναι ελαστικό, που σημαίνει ότι είναι τοποθετημένο στη ρίζα του σπειρώματος και δεν επιτρέπει ξεβίδωμα. Με αυτόν τον τρόπο, ασφαλίζει σφιχτά το μπουλόνι έτσι ώστε να μην μπορεί να αφαιρεθεί περαιτέρω το κλείδωμα με βίδα. Τα αυτασφαλιζόμενα περικόχλια με τμήμα σύσφιξης μόνο αποτρέπου την σύνδεσή να καταρρεύσει. Το πλεονέκτημα του SAPER LOCK® είναι ότι διατηρεί την ισχύ προφόρτισης της σύνδεσης - ανεξάρτητα από την σκληρότητα των εξαρτημάτων που πρόκειται να βιδωθούν και την εφαρμογή της δύναμης προφόρτισης. Αυτό κάνει τα αυτασφαλιζόμενα περικόχλια SAPER LOCK® τόσο ασφαλή.

Αφαίρεση
Τα αυτασφαλιζόμενα περικόχλια σύσφιξης του SAPER LOCK® μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν χάρη στο άγκιστρο εγκατάστασης τοποθετημένο στο πλάι του ελατηρίου. Αυτό το άγκιστρο μπορεί να ενεργοποιηθεί με ένα κλειδί σύσφιγξης ή κάτι παρόμοιο, έτσι ώστε ο μηχανισμός ασφάλισης να συγκρατείται. Στη συνέχεια το αυτασφαλιζόμενο περικόχλιο SAPER LOCK® μπορεί να ξεβιδωθεί χωρίς να