Site Overlay

SAPER LOCK® самозаключващи гайки

Галерия

Описание на продукта

  • Спецификации на продукта
  • Характеристики
  • Начин за инсталиране

Самозаключващите се гайки SAPER LOCK® увеличават надеждността на резбовите връзки. Когато се подложат на динамично натоварване, резбовите връзки могат да откажат, което води до повреда на връзките. SAPER LOCK® ефективно предотвратява това, дори и при силни вибрации.

Самозаключващата се гайка SAPER LOCK® се състои от тяло с вътрешна пружина. Дизайна на гайката е направен така че пружината е поставена в корена на резбата, като тя заключва и хваща болта. Това предотвратява по-нататъшно отвиване.

Самозаключващите се гайки SAPER LOCK® са особено подходящи за приложения, при които защитното заключване на винта е от първостепенно значение. За разлика от другите винтови заключващи механизми, гайките SAPER LOCK® могат да се използват като комплектни анти-ротационни ключалки, като заключващи устройства и като регулиращи елементи. Това е така независимо от силата на предварително натоварване и твърдостта на компонентите, които се завинтват заедно.

Принцип на сглобяване и работа

Иновативната самозаключваща се гайка SAPER LOCK® има пружина от неръждаема стомана, която е интегрирана в тялото на гайката. При завинтване на гайката, пружината се разширява, интегрирайки се в тялото на гайката почти без триене. За разлика от конвенционалните затягащи гайки, това прави монтажа лесен, тъй като пружината не генерира допълнителен момент на триене. Гайката не се износва и може да се използва отново и отново.
Пружината е еластична, което означава, че тя се позиционира в корена на нишката, ако се отмени. По този начин той здраво хваща болта, така че винтовото заключване не може да се отмени допълнително. Самозаключващите се гайки със затягаща част само спират съединението да се разпадне. Предимството на SAPER LOCK® е, че поддържа силата на предварително натоварване във връзката - независимо от твърдостта на компонентите, които трябва да се завинтват, и приложената сила на предварително натоварване. Това прави съединенията със самозатягащи се гайки SAPER LOCK® толкова сигурни.

Отстраняване

Самозатягащата се гайка SAPER LOCK® може лесно да се отстрани благодарение на куката за монтаж, монтирана отстрани на пружината. Тази кука може да се задейстева с имбусен ключ или подобен, така че заключващият механизъм да се задържа. След това самозатягащата се гайка SAPER LOCK® може да се отвинтва, без да се увеличава съпротивлението на триене.