Site Overlay

RIVCLINCH® Студено заваряване (клинчинг)

Галерия

Описание на продукта

  • Спецификации на продукта
  • Характеристики
  • Начин за инсталиране

Устройства и системи за прикрепване на метални листове и профили без крепежни елементи.
Процесът клинчинг е метод за съединяване на ламарина или профили чрез студена обработка на материалите.
Резултатът е вътрешна свръзка между два или повече листа от материала, формирани от удар от накрайник със специална матрица.
Листови метали, които са с покритие или боядисани също могат да бъдат свързани заедно, без повреждане на повърхностния слой.
Свързващата техника RIVCLINCH® може да се използва, за да се свържат материали от стомана и неръждаема стомана, както и алуминий и / или цветни материали по рентабилен, екологосъобразен процес.

Продуктовата гама на RIVCLINCH® системите са проектирани за различни диапазони на приложение и се адаптират при различните производствените среди.

Предимства:
*Без допълнителни крепежни елементи
*Не се нанасят щети на повърхностите върху детайла
*Повторим
Материали- от стомана и неръждаема стомана, а също и алуминий и други цветни метали могат да бъдат съединени по икономичен и щадящ околната среда начин.

В съединителния процес RIVCLINCH®, съединяваните материали първо са притиснати към матрицата чрез удар. Веднага, след като най-долният материал е поставен на ударника на матрицата, той започва да излиза отстрани под натиска упражнен от ударника. Това позволява на матрицата да формира бутона на свръзката. След това ударникът отново се връща в начална позиция ръчно или от пневматичен таймер отпускащ силата. Съединената част сега може да бъде премахната и страниците на матрицата се привлачват обратно чрез пружина.
Тази локална деформация на материала формира вътрешнотриеща се свръзка.
Свързваща система RIVCLINCH® може да се включи в съществуващите пресови системи или машини направени по по поръчка.
Тя може да се използва за задаване на една или няколко точки едновременно и може да бъде вградена в ръчни машини и роботизирани оборудвания и системи.

Видео на продукта

  • Видео 1